Abundia - finance, poslovno svetovanje

PREDSTAVITEV

 

Aleksandra Bohorč

Magistrica znanosti na področju aktuarstva, zavarovalne finance, Ekonomska fakulteta Ljubljana. Univerzitetna diplomirana ekonomistka, poslovni oddelek, finančna smer, Ekonomska fakulteta Ljubljana.

Kot Vodja financ in računovodstva sem se uspešno dokazala v svoji prvi redni službi na področju pokojninskih skladov in nadaljevala kot Vodja financ in zakladništva v zavarovalništvu. Svojo poslovno pot sem utrjevala kot Vodja upravljanja premoženja in Vodja kontrolinga v mednarodnem podjetju in svojo zaposlitveno pot končala kot Direktorica za finančno poslovanje in računovodstvo v prav tako velikem mednarodnem podjetju. V vsem tem času sem bila tudi članica uprave v hčerinskih podjetjih v tujini ter članica nadzornega sveta. Vsa ta dela so imela osnovno naravo vzpostavitve poslovanja, kontrolnih mehanizmov, financiranja/likvidnosti in reorganizacije.

Z veliko željo po podjetništvu sem se podala na samostojno pot, ko sem vse te izkušnje začela prenašati na različna podjetja. V tem času sem poleg finančnih, poslovnih storitev svetovanja in izobraževanja pričela tudi z vzpostavitvijo več samostojnih projektov na različnih področjih.

V zadnjih letih opažam neverjetno dodano vrednost mladim podjetjem in podjetjem v reorganizaciji, kjer predvsem po izdelavi poslovnega načrta, lahko podam videnje načina poslovanja, ki vodi v uspeh. Pri vzpostavitvi novega načina delovanja tudi pomagam. Videnje vključuje vse mehke in nevidne komponente, pri samem poslovanju, viziji, poslovnem modelu in financiranju, kot pri vsakodnevni življenjski klimi v podjetju. Zato je moj slogan: “Beyond the visible”. Pot do uspeha je odvisna od dejavnikov, ki so navzven večinoma nevidni.

Če ste se na svoji poslovni poti pripravljeni srečati s samim seboj in dopustiti, da vas spremljajo kvalitete dobronamernosti do vseh udeleženih strank, potem se bodo naše poti zagotovo srečale. In verjamem, da bomo s svojo dodano vrednostjo pripomogli k boljšemu jutri vseh nas. To je moja največja želja in moje poslanstvo.

Kot mentorica mladim podjetjem sodelujem s Poslovnimi angeli v okviru "Start up klinike", s Slovenskim podjetniškim skladom in Saša inkubatorjem Velenje.

Uvodno me lahko spoznate na videu na spletni strani: http://www.startup.si/sl-si/novica/264/bootcamp-je-sk200-startupom-nalil-cistega-vina-predvsem-o-pomenu-prodaje-in-poslovnega-nacrtovanja-ter-tezavnosti-vstopa-na-tuje-trge-